In deze review lees je onze ervaring over de radiator ventilator van Speedcomfort, wat wij de plus- en minpunten vonden en wat jouw besparing zou kunnen zijn! Doordat de Radiator Ventilator de luchtcirculatie door je verwarming verbeterd warmt je kamer sneller op. En dit kan je een besparing opleveren van 22% volgens de fabrikant. De Speedcomfort is daarbij geschikt voor de meeste radiatoren. Is het ook wat voor jou? Lees het op deze pagina!

Review radiator ventilator

Ongeveer een half jaar geleden heb ik een Speedcomfort trio set aangeschaft voor in mijn woonkamer/keuken. Ik had er veel over gehoord en het leek mij een goede investering die zichzelf terug zou betalen in een aantal jaren. Maar nu de gasprijzen omhoog schieten zou het nog wel eens zo kunnen zijn ik hem eerder terugverdiend heb. Prijstechnisch vond ik het wat aan de dure kant, maar gelukkig kan je de besparing uiteindelijk wegstrepen tegen de investering en ‘verdien’ je ermee.

Bevestigen van de radiator ventilator

Na wat informatie gelezen te hebben bleek de radiator ventilator geschikt voor mijn radiatoren. Dus de bestelling gedaan en ik kreeg de Speedcomforts snel thuis geleverd. Het installeren kon beginnen! De installatie was eenvoudig. Nu had ik de keuze onder welke radiator ik de ventilatoren wilde bevestigen. Ik heb ze bevestigd onder de langste radiator in de woonkamer. Hieronder zie je in een filmpje van de GAMMA hoe je de Speedcomfort het beste kunt ophangen:

Voordelen

Het grootste voordeel van de radiator ventilator was snel merkbaar: De warme lucht trok sneller door de woonkamer. Ook merkte ik dat er minder schommelingen waren in de temperatuur. Daarbij heb ik de temperatuur van de CV ketel naar beneden kunnen zetten. Deze stond op 85 graden maar heb ik door de radiator ventilator naar 60 graden kunnen zetten. Een besparing van zo’n 22% op 400 m3 aan gas levert mij een jaarlijks voordeel op van ruim €264 euro! Dat zou betekenen dat ik de ventilatoren nu al terugverdient heb.

Daarnaast is het prettig dat je eigenlijk weinig omkijken meer hebt naar de ventilator. De meegeleverde temperatuursensor regelt namelijk wanneer de radiatorventilator wel of niet aan staat. Staat jouw verwarming uit? Dan draait jouw ventilator ook niet. Wel neemt de radiator ventilator dan altijd een stopcontact in. Maar er is gelukkig amper sluipverbruik. Dit omdat de adapter die erbij zit erg zuinig is.

Een derde voordeel vind ik de flexibiliteit. In augustus 2022 heb ik er nog een mono-set bij gekocht waardoor ik nu eigenlijk twee duo-sets heb, voor twee radiatoren. Omdat ze allemaal plug-and-play zijn, maakt dat het verdelen van de ventilatoren over de radiatoren heel flexibel. Ik heb er nu twee onder een radiator met enkele plaat hangen en twee onder een radiator met dubbele plaat.

Nadelen

Ik heb in het half jaar dat ze nu onder mijn radiator hangen maar twee nadelen kunnen ontdekken. Als eerste merk ik dat er, met name bij de radiator met een dubbele plaat, wat geruis ontstaat. Het is niet hinderlijk, maar moest er even aan wennen in het begin. Bij de ventilatoren onder de enkele plaat is dit geruis veel minder en hoor je ze amper. Het tweede vind ik een wat kleiner nadeel en heeft minder te maken met de werking van de radiator ventilator zelf. Dit gaat namelijk om het goed instellen van jouw hele Cv-installatie, inclusief alle radiatoren. Maar om het maximale uit de radiator ventilator te halen, moet je volgens de fabrikant de installatie waterzijdig inregelen. Dit levert een extra winst op maar vergt wat logisch nadenken of het inhuren van een vakman. Waterzijdig inregelen is het idee dat de radiator die het verste van de CV afstaat ook het meeste warm water krijgt. Dit kun je doen door met een inbussleutel de opening van de radiator verder of minder ver te openen. Door te googlen en goed na te denken zou je ver kunnen komen maar een vakman zou hierbij toch al snel van pas komen.

Conclusie review radiator ventilator

Naar het idee van Groene Routines is het aanschaffen van een radiator een goede en duurzame keuze. Je kunt er heel wat gas mee besparen. En daarmee spaar je het milieu en je eigen portemonnee. Voor de aanschafwaarde hoef je het ons inziens niet te laten, want volgens de berekeningen die de fabrikant zelf heeft laten doen verdien je de ventilator snel terug.

Radiator ventilator kopen?

Ben je overtuigd en wil je een radiator ventilator aanschaffen? Hieronder zie je de verschillende opties, inclusief de prijs.

Radiator ventilator Trio set:
Radiator ventilator Duo set:
Radiator ventilator mono set:

Meer lezen over besparen op verwarming?

Als je meer wilt tips wilt en meer wilt besparen op je verwarming lees dan onze pagina over minder gas verbruiken voor het verwarmen van je huis.

Affiliate links. Deze pagina bevat affiliate links. Dit betekent dat als jij iets koopt via een link naar een webshop op deze pagina dat Groene Routines een klein percentage van de aankoopsom ontvangt van de webshop. Dit gebruiken wij om reclamevrij content aan te bieden wat jou kan helpen om duurzamer te leven.