Resten van groentes kunnen in sommige gevallen heel gemakkelijk opnieuw gekweekt worden. Het opnieuw kweken van bosui in leuk en gaat snel. Het is misschien een kleine besparing, maar je hoeft er ook weinig voor te doen.

Groente opnieuw kweken

Hier kweek ik bosui opnieuw op. De groene bovenkant heb ik gebruikt voor het avondeten. De witte onderkant met de wortels heb ik bewaard. Deze kan je eenvoudig in een glas water zetten op de vensterbank of buiten. Maar je kunt het ook buiten in de tuin poten.

In een glas moet je een paar keer per week het water vervangen. Als je ze in de tuin poot dan is het ook een kwestie van een paar keer per week water geven. Na een paar weken heb je een volledige nieuwe bosui. Gratis!

Ik kweek er nu zo’n 10 bosuitjes tegelijk op (ongeveer gelijk aan 1 heel bosje uit de supermarkt van 59 cent per stuk). Hierdoor heb ik er altijd genoeg. Met een bosje bosui per week bespaar je toch weer wat geld in een jaar!

Aantal bosjes (10 stuks)Besparing
10,59
5230,68
een bosje bosuien kost ongeveer 59 cent

Je kunt niet alleen bosui eenvoudig opnieuw kweken. Met veel uiensoorten kan je dit doen. Zo kan dit bijvoorbeeld ook bij prei of normale uien. Maar je kunt ook uit de bovenkant van een wortel het loof weer laten groeien. Ook dit is eetbaar en zou je kunnen gebruiken in salades.

Is het jou al gelukt om bosui opnieuw te kweken? Of heb je andere groentes wel eens opnieuw gekweekt? Laat het hieronder weten, tips zijn altijd welkom!