Het internet staat er vol mee: de gezonde eigenschappen van het kruid genaamd Munt en de thee die je ervan kan maken. Eigenlijk ben ik niet zo’n theedrinker, geef mij maar koffie. Maar toch deed ik dit weekend een bosje munt in mijn mandje toen ik door de winkel van de lokale groenteboer liep. Was het een impuls aankoop? Ik weet het nog steeds niet. Het stond in ieder geval niet op mijn boodschappenlijst. Ik had er laatst iets over gelezen, dat zal het wel zijn geweest. Niet lang daarna was het dan zo ver: een grote kop verse muntthee stond te dampen op mijn bureau. En het beviel me goed! Toen dacht ik: als bosui opnieuw te kweken is, zou ik munt dan ook opnieuw kunnen laten groeien? Klinkt best goed om altijd verse Munt bij de hand te hebben. Ik test het voor je! Heeft dit experiment de potentie om een nieuwe groene-routine te worden?

Zondag 12 september 2021

Vandaag start ik met het experiment om munt opnieuw te laten groeien. Na wat googlen kwam ik erachter dat je een takje munt gewoon in een glas water kunt zetten op een lichte plaats. Dus dat ben ik gaan doen! Ik heb een takje uitgezocht en een stukje van de onderkant afgesneden. Het takje heb ik in water gezet en op een plek gezet waar veel licht komt in de keuken. Maar je kunt munt ook prima op je vensterbank opnieuw laten groeien. Voor mij niet zo’n goed idee, want dan zal de kat er wel mee vandoor gaan.

Daar staat het takje waaruit hopelijk een mooie plant gaat groeien! Het munttakje is nu zo’n 10 centimeter lang en heeft nog geen wortels. Hoe lang zal het duren voordat de eerste wortels verschijnen?

Wordt vervolgt….