Bamboe is een snel groeiende plant. Bovendien zijn bamboestokken erg duurzaam en stevig. Bamboe kan je voor verschillende nuttige dingen gebruiken, in dit artikel geef ik er 7! Welke kan jij direct toepassen?

Het idee om dit artikel te schrijven kwam toen ik in de tuin bezig was. Tussen onze tuin en die van de buren staan een aantal grote bossen bamboe. Deze moet ik regelmatig afknippen omdat het erg snel groeit en hoog kan worden. Daarom: waarvoor is bamboe allemaal te gebruiken?

Tip 1: Bamboestokken als ondersteuning voor planten

Bamboe gebruiken
Bamboestokken hergebruiken

Bamboestokken zijn ideaal voor het ondersteunen van planten. Sommige vruchtenplanten worden erg zwaar als er veel vruchten aan hangen. Een beetje ondersteuning is dan geen overbodige luxe!

Tip 2: Bamboe gebruiken voor een eigen insectenhotel (DIY)

Maak een insectenhotel van bamboestokken
Een eigen insectenhotel is niet moeilijk te maken

Met bamboe kan je een knus huisje maken voor insecten! Misschien heb je ze wel eens in de winkel zien liggen. Of heb je er zelf ook al wel een hangen. Leuker is nog om ze zelf te maken. Daar heb je niet veel voor nodig! Lees in dit artikel hoe je dat doet. Het best hang je ze op een windstille plek, 0,5 tot 2 meter boven de grond. Het liefst in de buurt van bloemen.

Tip 3: Help moeder-natuur, groei bamboe

Bamboe gebruiken

Bamboe heeft een aantal sterke eigenschappen. Een bamboe-plant produceert maar liefst 35% meer zuurstof dan bomen. Daar komt volgens deze bron bij dat het meer CO2 uit de lucht haalt dan welke plant dan ook. De moeite waard! Zo kan jij met de ruimte in jouw tuin verschil maken! Daarnaast kun je de bamboestokken gebruiken voor de projecten in dit artikel.

Tip 4: Bamboe gebruiken voor plantenbakken

Door dikke bamboestokken te gebruiken kan je plantenbakken maken. Lees op deze website hoe je dat kunt doen! Heirvoor heb je wel echt dikke stokken bamboe nodig. Deze kun je bij tuincentra of makkelijk online kopen. Neem in ieder geval een stok met een diameter van 10 centimeter.

Heb jij nog meer tips? Of heb je iets gehad aan de tips op deze pagina? Laat het hieronder weten welke creatieve ideeën jij gebruikt hebt.