‘Bank past toch niet in het interieur’, of ‘de kat gaat deze nieuwe stoel sowieso binnen nu en twee weken kapot krabben, vandaag afhalen’. Je kent deze teksten vast wel als je eens op marktplaats kijkt. Soms staan ze bij gebruikte, soms bij gloednieuwe producten. Met deze marktplaats-tips weet jij je huis te vullen met goede tweedehands meubels en ziet alles er top uit. Bespaard geld, en nog beter: bespaard veel CO2 van vervoer en productie van nieuwe meubelstukken. Ik heb mijn huis een half jaar geleden ingericht met grotendeels spullen van marktplaats. Ik neem je mee in mijn ervaringen. Alvast een tipje van de sluier: het heeft veel met snelheid en mindset te maken! Maar hoe zorg je ervoor dat je de mooiste spullen eruit vist tegen een mooie prijs? Deze tips helpen je!

Tip 1: de juiste mind-set

Gemak dient de mens! Een bekend spreekwoord. En het klopt, vaak kiezen we voor de makkelijkste optie. Dit artikel en deze website gaat niet om het kiezen voor het makkelijkste. Wel om te kiezen voor het betere. De betere optie voor het milieu in dit geval. Koop jij het liefst alles online vanaf de bank? Dan is dit artikel niet voor jou. Wil jij graag een stapje extra zetten zodat je duurzamere keuzes kunt maken? Maar weet je misschien nog niet precies hoe? Lees snel verder! Je zult merken dat het erg leuk kan zijn om wat meer moeite te doen voor je nieuwe spullen! Elk meubelstuk dat ik van marktplaats heb heeft een eigen verhaal van hoe ik eraan gekomen ben. Dat is erg leuk!

Tip 2: Goede tweedehands meubels, het liefst dichtbij!

Yes! Super mooie tafel gevonden op marktplaats! Past top in het interieur ook.” 

Het gaf mij altijd een klein geluksgevoel als ik op iets moois stuitte waar ik naar op zoek was. Des te demotiverend is het dan als je ziet dat het meubelstuk in een of ander gehucht aan de andere kant van Nederland opgehaald moet worden. Ook niet heel duurzaam om veel kilometers te maken, misschien zelfs met aanhanger. Marktplaats heeft hiervoor een handige optie en het heet ‘In je buurt’. In de app is hij te vinden onder home naast het tabje ‘Voor jou’. 

goede meubels op marktplaats tweedehands
Afbeelding 1
Goede tweedehands meubels
Afbeelding 2

Daarnaast heeft marktplaats een goed werkende zoekfunctie met filters. Ben je opzoek naar een tuinbank in de buurt van Amsterdam? Dan kan je jouw zoekopdracht makkelijk verfijnen.

afb1. Klik op <locatie> en geef de locatie aan met het aantal kilometers. Daarna kan je ook de prijs en de conditie nog opgeven. Staan je filters goed? Bewaar hem dan zodat je meldingen in de app krijgt als er een nieuwe advertentie is binnen jouw filters!

afb2. pro-tip: sorteer op <datum> en dan <aflopend>. Zo komen er amper advertenties voorbij.

Tip 3: Stel notificaties in voor de zoekterm

Vind goede tweedehands meubels op marktplaats

Net hebben we bij afbeelding 1 een zoekopdracht bewaard. Als er een nieuwe advertentie binnekomt dan verschijnt er onder het scherm onder ‘meldingen’ een rood 1tje(afb. 3). Zo kan jij snel zien dat er iets nieuws op marktplaats staat en kan je er snel bij zijn. Doorgaans worden deze meldingen wel maar één keer per dag ververst.

Tip 4: Kijk een aantal keer per dag naar ‘In je buurt’ voor goede tweedehands meubels

marktplaats tips

Zeker toen de datum van verhuizing dichterbij kwam, heb ik veel van deze functie gebruik gemaakt. Ik had veel verschillende dingen nodig. En door deze functie was ik snel op de hoogte van alles wat er in de buurt verkocht werd. Super fijn, want door er een aantal keer per dag naar te kijken zag ik goede tweedehands meubels voorbij komen die ik graag een tweede leven wilde geven.

Tip 5: Eerste bod minimaal 40% minder dan de vraagprijs

Een goede tweedehandse tafel, stoel of kast gezien? Bieden maar! Gouden regel voor de handelaren onder ons: biedt 40% onder de prijs waarvoor het op marktplaats staat. De verkoper gaat hier soms mee akkoord en soms spreek je af om ‘elkaar in het midden te ontmoeten’. Ik teken ervoor. Als het al een goede prijs is, dan kan je natuurlijk altijd overwegen om de vraagprijs te bepalen.

Tip 6: Stuur altijd een persoonlijk berichtje erbij in correct Nederlands

Misschien overbodig om te zeggen, maar het heeft veel effect op de bereidheid van de verkoper: wees vriendelijk! Een berichtje dat je even snel verstuurd kan kortaf overkomen. Het is het eerste contact tussen jou en de verkoper. Iets met eerste indruk! Door er even de tijd voor te nemen kan je ervoor zorgen dat de verkoper de verkoop als prettig ervaart.

Tip 7: Reageer snel als de verkoper van de meubels op jouw bericht reageert

Mooie producten voor een goede prijs wil iedereen. Daarom kan het zomaar zijn dat je vaak al te laat bent als je zo nu en dan op marktplaats kijkt. De tips hierboven helpen je om sneller te kunnen reageren.

Tip 8: “Past het meubelstuk wel in de auto?” 

Dit was een vraag die vaak terugkwam. De ruitme in je auto, daar verander je natuurlijk niet zomaar wat aan! Tip: leg altijd een spanband in je auto! Dan kan je een meubelstuk dat niet helemaal past toch vervoeren. Vraag van te voren aan de verkoper wat de maten zijn van het product dat je gaat ophalen. Dan kan je even globaal kijken of het in de ruimte van je auto past. Huur je een aanhanger? Kijk dan of je tijdens dezelfde rit verschillende producten op kunt halen op verschillende adressen. Handig als je meerdere dingen nodig hebt.

Tot slot

Ik vond het erg leuk om op deze manier mijn meubels bij elkaar te krijgen. 80% van wat er in mijn huis staat heeft eerder bij andere eigenaren gestaan. Soms is het een beetje geluk hebben met wat je tegenkomt en soms is het simpelweg de snelheid. ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Heb jij een meubelstuk waar je trots op bent die je van marktplaats geplukt hebt? Laat het weten hieronder, ik ben benieuwd!

Op zoek naar manieren om te besparen?

Nu je er toch bent, hebben wij veel tips voor jou om het milieu en om geld te besparen! Lees het artikel met alle tips om te besparen. Start vandaag met besparen!